Empuriabrava – La Venecia Catalana

Empuriabrava - La Venècia Catalana

Empuriabrava és una població completament nova. Està construïda des de zero on abans només es trobaven les maresmes del riu Muga. L'objectiu principal era posar en marxa un aeròdrom. Posteriorment, edificar un aeroclub internacional. No obstant això, promotors i l'ajuntament de Castelló d'Empúries van modificar el concepte fins arribar a la forma actual.

Entorn a la pista d'aterratge, la idea inicial era construir una urbanització. Per això, es va comptar amb les terres del Marquès de Sant Vaig morir. Aquesta hauria de poder assolir els habitatges des del mar a través d'una xarxa de canalitzacions.

El 1964, es va presentar el primer projecte i el 1967 es va iniciar la construcció de la primera fase, escometent les obres d'obertura del canal de pujada partint de la platja. La segona fase es va donar per acabada el 1980.

En l'actualitat, la longitud dels canals que creuen Empuriabrava és de 30 km, repartits en 50 canals, un 10% de l'espai total de la marina residencial. El resultat són 14.000 cases i apartaments, amb 5.000 embarcadors, per a una població que a l'estiu arriba 80.000 habitants.

Empuriabrava als seus inicis

Empuriabrava als seus inicis

Bocana d'Empuriabrava als inicis

Bocana d'Empuriabrava als inicis

Maquinària per a la construcció d'Empuriabrava

Maquinària per a la construcció d'Empuriabrava

Primeres construccions d'Empuriabrava

Primeres construccions d'Empuriabrava